Spa sadržaj

Spa sadržaj:
Finska sauna sa himalajskim slanim ciglama
Bio sauna
Infra-crvena sauna
Parno kupatilo (Tursko)

Saune se koriste širom svijeta za poboljšanje zdravlja, za uživanje i opuštanje. Preznojavanje tijela do kojeg dolazi tokom boravka u sauni oslobađa organizam od štetnih materija i toksina, jača imunološki sistem, opušta tijelo od napetosti i organizam od stresa. Boravak u sauni učiniće da se osjećate zdravije i poletnije. Prve efekte saune vidjećete na koži. Obilno znojenje čisti kožu bolje od bilo kojeg drugog sredstva. Ono otvara pore i omogućuje da odumrle ćelije i nečistoće koje su duboko u koži izaću na površinu. Poboljšava se cirkulacija, tako da koža dobija zdravi sjaj, bolji tonus i elastičnost.

Tuševi doživljaja/iznenađenja su atrakcioni tuševi. Posjeduju različite atrakcije- tropsku kišu, maglu, rosu, zidne mlaznice i u kombinaciji sa zvukom, karibskom olujom, aromom i različitim svjetlosnim efektima čine nezaboravan doživljaj.
Hidromasažne kade možete koristiti za opuštanje mišića, relaksaciju i oslobađanje od stresa.
Topla klupa i tepidarijumi (relax zona) mjesto koje je inače predviđeno za pripremanje prije ulaska u parno kupatilo, koristi se i nezavisno za odmaranje, između sauna seansi. Prijatna temepratura, približna temeraturi tijela koja se širi ispod tijela korisnika, oslobađa tijelo negativnih tenzija i grčeva izazvanih svakodnevnim stresom.

Bazen zatvorenog tipa koji je predviđen i za skokove, te će biti korišten i u svrhu sportsko-rekreativnih treninga. Dimenzija bazena je 25x21m, dubina bazena je 2,1m dok temperatura iznosi 27˚-28˚C.