loading

Mlade ajkule su u grupi sa Mađarskom, Francuskom i Turskom. Prvi rival je Francuska u nedjelju od 19 sati

 

Dugo vaterpolo ljeto, u kome je seniorska reprezentacija imala dva velika takmičenja, a sve mlađe selekcije bile u pogonu, završava se šampionatom Evrope za juniore u Podgorici.

Crna Gora je u konkurenciji 16 selekcija kandidat za visok plasman i kao domaćin, ali i zbog kvaliteta.

“Za ove mlade momke je velika stvar što igraju pred domaćom publikom, nema baš mnogo generacija priliku za tako nešto. To nam je sigurno veliki motiv da odigramo najbolje što možemo, da izvučemo maksimum i da se nadamo i sanjamo polufinale”, kazao je Milan Ćirović, selektor U 19 reprezentacije.

“Mislim da imamo ekipu koja može na kvalitetan način da predstavi crnogorski vaterpolo i koja ima šansu da se bori za medalju, što bi bio veliki uspjeh”, rekao je Đuro Marić, predsjednik VPSCG.

Juniorsku selekciju Crne Gore na šampionatu će predvoditi mladići koji su ovog ljeta igrali za najbolji tim na evropskom i svjetskom prvenstvu – Vasilije Radović, Marko Mršić i Jovan Vujović.

Juniorsku selekciju Crne Gore na šampionatu će predvoditi mladići koji su ovog ljeta igrali za najbolji tim na evropskom i svjetskom prvenstvu – Vasilije Radović, Marko Mršić i Jovan Vujović.

“Sigurno je da su potrošeni i da su umorni, ali oni su pravi sportisti i pravi lavovi. Željeli su da igraju, da budu uz momke koji su ih čekali cijelo ljeto. Znam da će kada dođu utakmice zaboraviti na umor i sto posto spremni za sve izazove”, kazao je Ćirović.

“Lijepo je igrati za Crnu Goru, nije bitno za koju selekciju”, naglasio je Jovan Vujović.

“Daćemo sve od sebe, ekipa je spremna, nadamo se punim tribinama i podršci. Ima dosta kandidata za medalju, ali se nadam da će jedna pripasti nama”.

Podgorica će drugi put ove godine biti domaćin vaterpolo selekcijama – u maju je u glavnom gradu održan završni turnir evropskog dijela Svjetske lige.

“Siguran sam da će organizacija biti na nivou, već imamo dovoljno iskustva i odličnu saradnju sa VPSCG. Nadam se i da će rezultati naše selekcije biti onakvi kakvi želimo i kakvi se očekuju”, rekao je Miloš Antić, pomoćnik sekratara za kulturu i sport Glavnog grada.

Mlade “ajkule” su u grupi sa Mađarskom, Francuskom i Turskom. Prvi rival je Francuska u nedjelju od 19 sati.

Pobjednik grupe ide u četvrtfinale, drugplasirana i trećeplasirana selekcija razigravaju za plasman među osam.

Login Account

Already a Tayta Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.