loading

Dvorana Verde: IBSA Goalball Evropsko prvenstvo Podgorica 2023

Svečanom ceremonijom danas je otvoreno Evropsko prvenstvo A divizije u #Goalball-u u našoj dvorani Verde! Ovaj događaj je zasigurno najznačajniji u paraolimpijskom sportu u istoriji Crne Gore. 🥇

Do 17. decembra, naša dvorana će biti domaćin deset najboljih muških i ženskih reprezentacija u Evropi.

Pratite nas i u ovoj sportskoj avanturi!

Evropsko prvenstvo u Podgorici zvanično je počelo, a šampionat je svečano otvorio ministar sporta i mladih, Dragoslav Šćekić.

Na svečanoj ceremoniji učesnike su pozdravili i predsjednici Međunarodne federacije sportova sa smetnjama vida (IBSA), Ilgar Rahimov i Evropskog paraolimpijskog komiteta, Rejmond Blondel.

Dobrošlicu učesnicima šampionatima poželio je prvi čovjek Paraolimpijskog komiteta Crne Gore Igor Tomić.

Ceremoniju svečanog otvaranja uveličali su Komnen Vuković i dječiji hor D-mol, izvođenjem Ode radosti.

Prigodnoj svečanosti prisustvovali su predstavnici diplomatskog kora, Crnogorskog olimpijskog komiteta, Sekretarijata za sport Glavnog grada, čelnici nacionalnih sportskih saveza, paraolimpijskih komiteta država regiona, sponzori i prijatelji krovne asocijacije crnogorskog sporta osoba sa invaliditetom.

Od sjutra kreće spektakl, a takmičarski dio turnira otvoriće duel Litvanije i Njemačke (9.00). U muškom dijelu turnira za bodove sjutra će se boriti i Belgija – Grčka (10.15), Ukrajina – Izrael (15.15) i Turska – Finska (16.30)
U ženskom dijelu turnira prvog takmičarskog dana rivali će biti Njemačka – Turska (11.30), Mađarska – Finska (12.45) i Grčka – Francuska (14).

Adresa

Oktoih 2, Donja Gorica, Podgorica

Email

info@vcpodgorica.com

Telefon

+382 20 440 000

Login Account

Already a Tayta Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.